The Cambridge

Client Levande

Located in Epping, on the site of a heritage listed Church, this project will deliver a new vertical retirement village, residential aged care facility, primary school, parish hall and retail spaces.
Pike Withers was commissioned by Levande to work on the communal facilities for the Retirement Living, with distinct residents entry lobby and various clubhouse facilities for RL residents to enjoy. The communal clubhouse facilities occupies most of level 5 of the high rise tower with bar, kitchen, dining, billiard room, cinema, craft room, meeting rooms, amenities, potting shed and various outdoor spaces, barbecue, alfresco dining and play areas. The facilities also extend to level 6 with a gym, hair salon and a pool. The rooftop terrace offering sweeping views of the city from resident penthouse level 28 offer a barbecue and Lounge area with private function room.

Pike Withers was subsequently engaged to advised on the planning and finishes of the Resident Living apartments, from 1 bed to 3 bed apartments, up to rooftop penthouses, design the kitchens and bathrooms, and complete 2 colour schemes, fresh, timeless and contemporary.
The project is due for completion in 2025.